INSPIRATIE

 

Sponsorloop

Win-win: een sportieve uitdaging voor een goed doel

Een sponsorloop maakt de winnaarsmentaliteit in ieder kind los. Samen in actie voor het goede doel. We hebben hiervoor een kant-en-klaar-pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit een stempelkaart, sponsorkaart en een poster. Wie durft de uitdaging aan?

Klikt hier => sponsorlijst (2) voor een voorbeeld sponsorlijst. Je kunt deze ook meteen gebruiken natuurlijk!

Bakactie

Bakliefhebbers, opgelet!

Wie geniet er niet van een lekkere appeltaart, frisse kwarktaart, of…? Leerlingen die graag in de keuken staan kunnen hun eigen baksel verkopen aan buren, familie en kennissen. Op die manier komt er geld in het laatje voor de hulp aan Oekraïne.

Flessenactie

Organiseer een flessenactie!

Een flessenactie is relatief gemakkelijk te organiseren. De meeste mensen hebben lege flessen in huis en vinden het fijn als deze worden opgehaald. Met de opbrengst van de lege flessen kunnen mensen in Oekraïne worden geholpen. Zijn er geen lege flessen op te halen? Versier je eigen fles en gebruik deze om giften te ontvangen wanneer je flessen gaat verzamelen!

Auto’s wassen

Zorg voor schone auto in de hele straat!

Geen actie zonder auto’s wassen. Daarom mag deze niet in de rij ontbreken. Zorg voor emmers, sponzen en autoshampoo en het kan beginnen. Kinderen kunnen een autowasactie in de straat, maar wellicht ook op het schoolplein organiseren.

Stroopwafelactie

De lekkerste manier om geld in te zamelen!

Bij de geur van verse stroopwafels loopt het water iedereen in de mond. Zo maken de kinderen niet alleen de mensen uit hun straat/familie gelukkig, maar helpen ze tegelijk ook de mensen in Oekraine. Bestellen kan via deze link.

Organiseer een schoolmarkt!

Organiseert u als school liever een gezamenlijke actie met alle leerlingen? Dan is een schoolmarkt/actiemarkt een prachtig idee. Een combinatie van kramen en spellen is voor jong en oud aantrekkelijk.

Zendingsgeld

Geef eenmalig jullie zendingsgeld!

Geen gelegenheid om actie te voeren met alle leerlingen? Dan is het (eenmalig) doneren van zendingsgeld ook een handige mogelijkheid om mee te doen aan deze actie!

Aantal aangemelde leerlingen

Aantal aangemelde scholen